KÄRSIMYS JA TOIVO!

KÄRSIMYS JA TOIVO!

Mikä on riittävä todiste että viranomaiset uskovat asiat?Minun havainnoistani ei riittäneet edes nämä valokuvat:https://www.facebook.com/media/set/set=a.10153019781254754.1073741848.831014753&type=1&l=479b5cb7b2, Etelä-Suomen Aluehallintovirastolle, vaikka käyn lisäksi paikalla lähes päivittäin!Olen saanut tietää että minua ja omaistani on mm: kunnan taholta mustamaalattu Aviin, myös heidän vastineensa on ympäripyöreä ja valheellinen, ihmettelen miten sen laatineet virkamiehet, yleensä voivat ihmisten potilastietoihin päästä, kun he vääristelevät asioita omaiseni terveyden kustannuksella!? Mietin voiko heiltä estää niihin pääsyn vai mitä ihmettä teen,  kunta-politiikot ja kansanedustajat ovat läpikäyty ja heistä ei ole mitään apua. Hoitajat ymmärtävät tilanteen, mutta heillä aika menee resurssi vajeen vuoksi työntekoon.

26.1.2015 Oli omaiseni ja edunvalvottavani hoitokokous Klo:14.00 alkaen hoitopaikan juhlasalissa, ensimmäinen osio oli hoitokokous ja toinen puoli minulle suullisesti annetun tiedon mukaan ”hiukan keskustellaan” osuus, mutta kappas eipäs keskusteltukaan, olin varannut mm n.40kpl hoidon epäkohdista olevia kuvia selvitettäväksi, mutta kunnan virkamiehet 3kpl lähinnä vanhustyönjohdon suulla minulle ilmoitettiin, että meitä ei kiinnosta sinun valokuvasi(jotka lähinnä v.2013 lopulta&v.2014 kesä&kevät)nämä:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153019781254754.1073741848.831014753&type=1&l=479b5cb7b2 ja nauhoitetun osuuden(he nauhoittivat ja minä nauhoitin) jälkeen, alettiin kieltämään vanhustenhuollon epäkohdista kirjoittaminen, niiden laittaminen nettiin, eli heräsi kysymys onko vanhustyönjohdon käytös asiallista ja onko heillä työolosuhteissa niin kova paine että minua yritetään painostaa erilaisilla uhkauksilla jos vielä vaadin vanhusten/omaiseni hoitoon parannuksia, myöskin aluehallintovirastoon kantelua yritettiin kiristää lopetettavaksi sanktioiden uhalla ja kieltäydyttiin omaiseni ulkoiluttamisesta, samoiten fysioterapiasta, joihin juuri 14.11.2014 Avi oli puuttunut.Myöskin tapaamisessa käytiin hyvin lähellä kunnianloukkausta.

Eli kuvissa on sitomista, roikkuvia valjaita, jotka vaarantavat omaiseni liikkumisen, pesemättömiä hammasproteeseja, pilaantuneita elintarvikkeita, esimerkkejä siitä miten vanhusten vaatteet laitetaan ja hävitetään, mutta ei korvata? Hygieniaa on kun lakanat vaihdetaan 1x3viikossa, pesulaput yms intiimein paikkojen pesuun/hoitoon tarkoitettu on pitkin pöytiä, lojuen elintarvikkeiden seassa, selittämättömiä mustelmia, hälyttimet pois seinästä ja ranteesta jne..(Katsokaa siis kuvat)

Oudointa on ettei johto näidenkään dokumenttien edessä, tunnista mitään tapahtuneen? 26.1-15 Hoitoneuvottelun ”toinen osio” oli samalla itse vanhustyönjohtajan suulla pelkkää omaisen haukkumista ja perättömien väitteiden esittämistä, jopa nettikirjoittelua ja aluehallintovirastoon kantelua kehotettiin välttämään, heti kun ns.nauhoitettu osuus loppui, mihin katosi sananvapaus tai miten kävi tietoturvan, mihin nauhoitteita käytettiin? Suurin pelko tälläisellä toiminnalla on laitoksessa olevaan omaiseen kohdistuva kosto ja kysynkin toimittiinko mielestänne tässä lainkaan oikein, tästäkö epä-ammatillisesta käytöksestäkö me veronmaksajat ja  hoidettavat maksamme???

Tapailakoti/Janakkalan-vanhainkoti on kyseessä jossa äitini on, ulkoilutan, jumppaan ja teen virikkeitä äidilleni jo 12:ta vuotta, koska ne eivät hänelle muuten järjesty, ex-lääninhallitus määräsi jo 9.10.2006 tuossa surullisen kuuluisassa kantelussa, jossa kunnan virkamiehet kunnostautuivat, tällä jopa kirjallisuuteen päätyneeseen lauseeseensa: (”Kuinka selvityksen mukaan vaippojen tuotekehitys on mennyt viime vuosina hyvin eteenpäin.Tästä johtuen vaipat pysyvät pintakuivina ja ovat asukkaille näin ollen yleensä miellyttäviä.”) että ”ulkoilu kuuluu asumiseen ja hoitoon” ja marraskuussa-2014 Avi kehoitti myös ulkoiluja aloittamaan, mutta 26.1.2015 hoitokokouksessa kerrottiin etteivät suostu ulkoiluttamaan omaistani lainkaan, samoiten jalat äidiltä ajettiin tietoisesti pois, kun koko hoitoaikana alk 23.9-2003 ei ole kunnon kuntoutusta tai fysioterapiaa annettu, vaikka marraskuussa-2014 on Avi antanut päätöksen, jonka mukaan lakia on rikottu fysioterapian/kuntoutuksen osalta, huoneessa fysioterapeutit toki ovat käyneet, mutta laittaneet seinälle A-4 kokoisia liikuntaohjeita, joissa kuitenkaan ei kukaan avusta, joten sekin on minun hoidettavissa, eli yli 10-vuotta olen ollut kunnalla työssä tehden lakisääteisiä velvoitteita vanhainkotiin, lisäksi omaiseni on ollut n.4-vuotta kotona tästä ajasta korvauksetta.1993-2003 toimin omaishoitajana ja omaishoidon tukea sain ehkä n.2 vuotta ko.ajasta, mutta koko tämän yli 20-vuoden ajan minua ja äitiäni on kohdeltu kunnan taholta(2-3 virkamiestä) todella ylimielisesti ja halveksien, syytä en ole tänä aikana saanut koskaan selville. Jostain syytä he tuntevat vanhusten omaiset uhkana/vihamiehinä-naisina, kun heidät luulisi otettavan voimavarana!?

Nykyinen hoitopaikka on saanut huomautuksia 4 kertaa, viimeksi marraskuussa-14 ulkoilujen laiminlyönneistä ja laittomasta tilasta fysioterapian sekä kuntoutuksen suhteen ja lisäksi yhden kerran uhkasakon edessä vasta alkoivat korjata tekemiään kamaluuksia, vanhusten ja henkilökunnan tila on ollut näiden vuosien aikana lievästi ilmaistuna kamala! Mielestäni tämä olisi anteeksi pyynnön paikka! Minulla toki löytyy muutakin faktojeni tueksi ja lisäksi olen hyvin huolestunut laitoksen johdon käytöksestä ja jaksamisesta, niin ja myös miten tällainen vaikuttaa vanhusten hoitoon, joiden nykyisessä kodissa tämä kaikki tapahtuu?! Kun johtaminen on lähinnä pelottelua ja havaittujen epäkohtien kieltämistä, kun pitäisi puuttua ongelmiin korjaamalla ne välittömästi.

Myöskin olen useita kuukausia sitten tehnyt n.2-3kpl asiakasmuistutuksia sähkö-postilla, mutta niihin ei ole vastattu, Valviran virkailija kertoi että niihin olisi vastattava 30 päivän kuluessa ja s-postilla voi asiakasmuistutuksen tehdä, sitten on vastaajan asia vastaako kirjeitse vai s-postilla, yksi asiakasmuistutus on ollut matkalla jo useita vuosia mutta ei edes Avi saanut siihen vastausta tai ainakaan minulle ei ole kerrottu siitä mitään.

Tässä ihan liikkuvaa kuvaa vanhainkodilta 5.1.2015 tälläistä kärsimystä ei kukaan halua sukunsa vanhimmalle: https://www.facebook.com/video.phpv=10152942342449754&l=3857227108622358903  tämä kertoo jo melko paljon, kysynkin mitä pitäisi tehdä, kun aluehallintovirasto ei puutu, poliisi ohjaa Valviraan josta tulee aina tieto, että Avi on se taho johon pitää ottaa yhteys, miksi meitä juoksutetaan ympyrää, miksei selviin ja vakaviin epäkohtiin puututa niiden vaatimalla vakavuudella.

Lopputulos asiassa on nyt se että omaiseni ei enään kävele koskaan, se on kova hinta siitä että muutama virkamies laiminlyö tehtäviään, jos fysioterapiaa/kuntoutusta olisi annettu kuten laki määrää hän kävelisi edelleen.Ihmeitä tapahtuu, mutta kärsimys jatkuu ja jonkun opuksen mukaan kuitenkin niin kauan on toivoa, kun on elämää.

http://www.suvantory.fi/ikaihmisten-kaltoinkohtelu/  Suvanto ry:n sivuilta lainattu linkki, jossa määritelmä kaltoinkohtelusta.Muut kuvat ja linkit:Jorma Talikka.

1908489_10152976806299754_1480247220002510881_n

 

Jätä kommentti

Sinun tulee olla kirjautunut jättääksesi kommentin.

css.php