PETOS!

                                                                                               PETOS!

           11034303_10153082861409754_2350721572327421031_n (1)OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

PETOS!

Viime eduskuntavaalien alla n.4 vuotta sitten mm:Sdp todistettavasti lupasi ikäihmisille laadukkaat palvelut(esimerkkinä mm: tuo kuva), vaan mitenkä kävikään ”vanhuspalvelulakina” meille esitellään asetusta, joka ei pidä sisällään sanktioita, suosituksilla ei ole koskaan saatu aikaiseksi mitään. Vanhusten asiat ovat jo pitkään olleet suositusten varassa. Ne eivät ole taanneet laatua. Päinvastoin ovat johtaneet vanhuksiin kohdistuneisiin vakaviin ihmisoikeus rikkomuksiin ja niille hallitus nyt näyttää vihreää valoa, jos tuo 0,5 hoitajan perälauta joskus tulee, niin nyt laitoksissa sekä kotona olevat uhrataan kylmästi huonoon vanhuuteen ja hoitojen puutteeseen.

Tässäpä häpeällinen esimerkki aivan lähipiiristä täältä Janakkalasta: http://jormatalikka.blogijanne.fi/2015/04/05/karsimys-ja-toivo/

Ihmetellään kovin Suomalaisen ”työväenliikkeen” ja ”työväenpuolueiden” niiden historian ehkä heikoimmasta kannatuksesta, mielestäni ei aiheetta, mutta jos tehtävä politiikka on tätä, luvataan perättömiä ja uhotaan vappuna toreilla aivan päinvastaista, mitä käytännössä tehdään on tullut uskottavuus-ongelma ja valheella on lyhyet jäljet jotka seuraavat myös sinne äänestyskoppiin, joskus tulee aika kun vuosikymmenten likapyykki on pestävä myös eduskunta-vasemmistossa ja asetuttava aidosti heikoimman puolelle?

Huvittavinta tässä on, että nyt eduskuntavaalien alla vaalikampanjoissaan kilvan istuvat kansanedustajat tuovat julki kuinka minäkin olin tekemässä ”vanhuspalvelulakia”, joka ei siis ole oikea LAKI vaan suositus ja istuvat kansanedustajat, nyt harhauttavat härskisti meitä äänestäjiä sekä halventavat vanhuksia, mutta äänestysuurnat puhukoon, oma evästykseni sinne on tässä: http://jormatalikka.blogijanne.fi/2015/04/01/jokaisella-ihmisella-pitaa-olla-ihmisarvo/

 

Jorma Talikka(Linkit ja teksti)

Kuva Sdp:n vaalilupauksista vuodelta 2011.

 

 

8 kommenttia artikkeliin “PETOS!”
 1. Jorma Talikka sanoo:

  Jep, ei taida demareita kiinnostaa kuin omat kannatuslukemat, törkeä temppu tuo Vantaan tapaus, en ymmärrä mikä pistää tekemään tuollaista 🙁 En kyllä ymmärrä tätäkään:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041219506633_uu.shtml

  Oli vuosi 2006 ja janakkalan aktiivinen kansalainen järjestö, järjesti keskustelu tilaisuuden Vanhainkodin tilanteesta janakkalassa paikalle tuli n.40 henkilöä joiden joukossa 2-Sdp:n janakkalan kärkikaartin politiikkoa, keskusteluissa he kokoajan painottivat, että tilanne on täysin kunnossa Tapailakodissa/Janakkalan vanhainkodissa ja ilmoittivat ettei kannata allaekirjoittaa ryhmäkannetta lääninhallitukseen no 13 henkilöä oli erimieltä ja allekirjoitti sen eikä suotta vanhainkodissa oli puolet liian vähän hoitajia, hoitajamitoituksen jäädessä 0,2-0,3:een kotialueilla työskenteli yksin siistijöitä jotka antoivat lääkkeet jne..oli tapahtunut törkeä perusturva-rikos, lääninhallitus kuitenkin määräsi 10 uutta hoitajaa palkattavaksi, samoiten totesi että ”ulkoilu kuuluu asumiseen ja hoitoon” ja vetosi KHO:n päätökseen 2002 jossa todetaan että asukkaalle kuuluu oma huone.Vuodet kuluivat rakennettin ulkoilu häkit(aidatut karsinat) vanhusten ulkoiluun, koskaan niissä ei kuitenkaan näkynyt ketään kun ei ole hoitajia kuulemma viemään näihin karsinoihin asukkaita, 2014 loppuvuodesta Avi antoi huomautuksen, nyt toisen kerran Janakkalalle asiasta, mutta mitään ei ole tapahtunut asian korjaantumiseksi. No vastahan tuo hoitaja vajekkin korjattiin uhkasakon alla. Nyt sitten rikotaan tuota KHO:n päätöstä joka lienee myös lääninhallituksen kanta, yhden hengen huoneet ovat muutettu 2-hengen huoneiksi, kun kamaluus nimeltä terveyskeskuksen-vuodeosasto lopetettiin, näin pitkät ajat Sdp:n kuntapolitiikot ovat rakentaneet vanhuspalveluja, toki varmaan kulloistenkin yhteistyö kumppaniensa kanssa, tämä on toki muidenkin puolueiden ”työn” tulosta, mutta näin 1903 Forssan kokouksen julistus etenee, kaiken heikoimmat jätetään heitteille, MUTTA EIHÄN SIINÄ NIIN LUKENUT?!? Kannattaa muistaa tämä siellä äänestyskopissa 🙁

 2. kuningasjätkä sanoo:

  Ja näin ”vanhuspalvelulaki” käytännössä toimii.

  Voisikohan joku sosiaaliraatti kommentoida miksi pääsi tapahtumaan tämä mitä iltasanomista saamme lukea:
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1428635977564.html

  Onko tämä sitä priorisointia, kansantahtoa vaiko yhteistähyvää?

  Harmillista että politikoilla on nyt niin paljon viimehetken vaalivalehtelukiireitä, etteivät paljon kerinne omilta vaaliteemoiltaa kommentoimaan, mutta toivoisinpa että jollain olisi ihan vain vaikka pieni hetki aikaa, oikeasti, sille pienelle ihmiselle joka nyt taas on niin tärkeä ainakin 19.4.2015 asti!

 3. Jorma Talikka sanoo:

  https://www.youtube.com/watch?v=cOP9K36HOmg, tässä on osuva luonnehdinta heistä, toisaalta tämä sopii myös nykyiseen työväenliikkeeseen ja lähes koko länsimaiseen yhteiskuntaan, tosin tämä ei merkitse että allekirjoitan läheskään kaiken mitä Linkola ajattelee, arvostan kuitenkin hänen tapaansa elää niin kuin puhuu 😉 Alku heillä oli lupaava(Könkkölä, Komsi jne..), mutta nyt he menestyvät lähinnä kaupungeissa ja ovat sanan varsinaisessa merkityksessä kokoomuksen puisto-osasto, itse kyllä olen heidän kanssa juttuun päässyt, mutta se heidän aito vihreys ei kovinkaan paljon vakuuta, kun nyt katsoo vaikka maaseudun bussi liikenteen karsimista, niin eihän siellä jää ihmisille mitään muuta vaihtoehtoa kuin käyttää sitä omaa autoa jos meinaa yhteiskunnan jäsenenä jatkaa.

  Mutta mm, esim: Kalle Könkkölä tekee hirveän hyvää työtä vammaisten asioiden eteen, mutta sitten on kyllä puolueessa siipi jolla ei ole vanhuksista tai sairaista minkäänlaista käsitystä tai sitä ei ainakaan tuoda esiin, mukavia ihmisiä mutta kritiikin sieto kyky ei kyllä ole niitä parhaita, jotenkin on väljähtänyt koko vihreän-liikkeen aate tai minä en sitä tavoita, arvostan heissä kuitenkin suvaitsevaisuutta erinlaisia ihmisiä kohtaan ja toivoisin sen myös näkyvän suhtautumisessa vanhuksiin.

 4. Tervehdys Talikka!
  Olisi mielenkiintoista tietää, mitä ajattelet city-vihreiden touhuista
  vanhusten hyvinvoinnin ”airueina”
  – Arkadiassa?
  Itse ajattelen…
  Ko. vanhukset ovat raataneet sodissamme&jälleenrakennus-duuneissa,
  suurten ikäluokkien jatkaessa 14-15 vuotiaina proggista.
  Maalikylien viherpiiperot voivat huoletta hifistellä mediassa
  ilmaston- ja maailmanpelastus-operaatioiden
  parissa, unohtaen, ketkä tämänkin lystin ovat rahoittaneet.
  T. Riitta

 5. Jorma Talikka sanoo:

  Valitettavasti Sdp ja osa muuta eduskunta-vasemmistoa ajoi itsensä nurkkaan, josta on hyvin vaikea enään pois päästä, kun lähdetään yhteistyöhön tahojen kanssa, jotka ideologisesti käyvät ”uudistusten” nimissä historian roskakopalla.

  Vanhukset ja heidän hoitonsa piti viimeisenä 4:nä vuotena, laittaa vihdoinkin lain turvin kuntoon, mutta kuinka kävikään, ihan samoin kuin 90-luvun alun mielenterveyspuolen uudistukselle, ihmiset lykättiin oman onnensa sepiksi ja näissä kokeiluissa on kuoleman kautta poistunut lukematon määrä kanssa kulkijoitamme, kamalinta on että heitteille jättöä on alettu kutsumaan uudistukseksi, niin kuin kaikkea taantumaa Suomessa(kin).

  Ideana kotona asuminen on mahtava, mutta ensin tarvitsee laittaa puitteet kuntoon jotta ihminen saa sen palvelun, jolla pystyy pärjäämään siellä kotona, nyt meillä on vanhuksia heitteillä niin laitoksissa kuin kotonakin, että tälläisen ”vanhuspalvelulain” saimme pelkkiä suosituksia vilisevän 300miljoonan säästöt takaavan paperin, jolla ei käytännössä tee yhtikäs mitään, oikeassa laissa on sanktioita tästä ne puuttuvat, tämä on vanhuksiin kohdistunut kamala PETOS jota nämä nousukkaat eivät osaa edes hävetä!

 6. Tervehdys!
  Vankien ja tuotantoeläinten nykyiset olosuhteet ovat
  huomattavasti inhimillisemmät, kuin heitteille jätettyjen
  vanhusten.
  Tästä saamme kiittää vallankahvaa puristavia demareita,
  jotka ovat sahanneet viime lamasta saakka,
  myös omaa oksaansa.
  Mikäli uskon myös aitoja demari-ystäviäni ja miksi en uskoisi.
  Ay-jyrä Rinne tulee sammuttamaan viimeisenkin
  moraalin perään kyselevän vapaa-ajattelijan ajatukset.
  Elämä laumassa on siistii, kun yläpuolella on joku,
  joka päättää, mikä porukalle on parasta.
  Riitta N.

 7. kuningasjätkä sanoo:

  Niinpä… Sitä sopii äänestäjän nyt miettiä tarkkaan kenelle valehtelijalle äänensä antaa! Aikaa on vielä 10 vuorokautta.
  Ei ole mitään syytä rynnätä ennakkoon hutiloimaan ääniensä kanssa varsinkaan kun niitä ei ole kuin yksi per äänestäjä!

  Jos halutaan että tämä ”kansantahto-politiikka” jatkuu niin äänestetään vaan sitten arpomalla.
  Mutta jos haluamme että asiat muuttuvat radikaalisesti niin siinäpä pulma onkin. Ketkä sen taitaisivat muuttaa, kun päytä on paskottu jo valmiiksi?

  Seuraavan hallituksen tehtävä on hyvin vaikea, paitsi silloin jos edelliset hallituspuolueet pääsevät jatkoon, silloin helpoin tie on jatkaa siitä mihin jäätiin!

Paluuviitteet
Katso mitä muut sanovat...
 1. […] ARVOKAS VANHUUS myytiin 300 miljoonalla eurolla eduskunnan enemmistön tuella, samalla kodissaan  tuhannet vanhukset aloittivat kirjaimellisesti ELINKAUTISEN tai voisiko sanoa peräti PYTYN suorittamisen vain kellon hiljainen raksutus seuranaan  he liittyivät niiden vanhusten joukkoon, jotka istuvat tai makaavat vasten tahtoaan vanhainkodeissa tai terveyskeskusten vuodeosastoilla, useita vuosia koulutetut lähihoitajat sekä sairaanhoitajat, ovat useilla paikkakunnilla joutuneet omaksumaan uuden ammatin, eli vartijan roolin laitoksissa joutuen huutamaan vanhuksille saman kuin vanginvartijat vankiloissa tiettyinä kellon aikoina LÄÄKKEET, tosin vankiloissamme ne tullevat hyvinkin säännöllisesti, mutta varsinkin ne joiden koti muuttui vankilaksi saattavat saada lääkkeet täysin lääketiteteen vastaisesti mutta myös laitoksissa tähän on jouduttu menemään, tämä käy monen lääkärin ammattiylpeyden päälle ja hiljaa he mielessään kysynevät HIPPOKRATEEN VALA VAI RAHA? Mutta helppoa tämä ei ole varmasti niellä hoitajienkaan, puhumattakaan omaisista joilla on läpi elämän siteet hoidokkina olevaan omaiseensa, eikä sovi unohtaa sitä vapautensa menettänyttä vanhusta, jonka kodissa tämä kaikki tapahtuu oli se sitten se omakoti tai laitoksessa se pieni nurkkaus huoneessa, jonka hän mielessään on merkannut  myös KODIKSI. Valitettavasti näyttää, että vanhusten olot alkavat muistuttaa enemmänkin eristystä RUNDISSA(vankila-vankilassa), jossa sielläkin on kuitenkin oikeus siihen 1h/vrk ULKOILUUN mutta siellä alkaa ihminen olemaan kuin Vanhus-laitoksessa, vailla oikeuksia ja yksin 23h/vrk, herää vain taas kysymys mikä se vanhuksen rikos onkaan? http://jormatalikka.blogijanne.fi/2015/04/10/petos/ […]css.php