ELINKAUTINEN!

ELINKAUTINEN!

599920_10151020865599754_1670270788_n (1)

ARVOKAS VANHUUS (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1282. Käy allekirjoittamassa Kansalaisaloite Arvokas vanhuus), joka myytiin 300 miljoonalla eurolla eduskunnan enemmistön tuella, samalla kodissaan  tuhannet vanhukset aloittivat kirjaimellisesti ELINKAUTISEN tai voisiko sanoa peräti PYTYN suorittamisen vain kellon hiljainen raksutus seuranaan  he liittyivät niiden vanhusten joukkoon, jotka istuvat tai makaavat vasten tahtoaan vanhainkodeissa tai terveyskeskusten vuodeosastoilla, useita vuosia koulutetut lähihoitajat sekä sairaanhoitajat, ovat useilla paikkakunnilla joutuneet omaksumaan uuden ammatin, eli vartijan roolin laitoksissa joutuen huutamaan vanhuksille saman kuin vanginvartijat vankiloissa tiettyinä kellon aikoina LÄÄKKEET, tosin vankiloissamme ne tullevat hyvinkin säännöllisesti, mutta varsinkin ne joiden koti muuttui vankilaksi saattavat saada lääkkeet täysin lääketiteteen vastaisesti mutta myös laitoksissa tähän on jouduttu menemään, tämä käy monen lääkärin ammattiylpeyden päälle ja hiljaa he mielessään kysynevät HIPPOKRATEEN VALA VAI RAHA? Mutta helppoa tämä ei ole varmasti niellä hoitajienkaan, puhumattakaan omaisista joilla on läpi elämän siteet hoidokkina olevaan omaiseensa, eikä sovi unohtaa sitä vapautensa menettänyttä vanhusta, jonka kodissa tämä kaikki tapahtuu oli se sitten se omakoti tai laitoksessa se pieni nurkkaus huoneessa, jonka hän mielessään on merkannut  myös KODIKSI. Valitettavasti näyttää, että vanhusten olot alkavat muistuttaa enemmänkin eristystä RUNDISSA(vankila-vankilassa), jossa sielläkin on kuitenkin oikeus siihen 1h/vrk ULKOILUUN mutta siellä alkaa ihminen olemaan kuin Vanhus-laitoksessa, vailla oikeuksia ja yksin 23h/vrk, herää vain taas kysymys mikä se vanhuksen rikos onkaan? http://jormatalikka.blogijanne.fi/2015/04/10/petos/

Yhtäläisyyden rakentamista hoitopaikan, kodin ja vankilan kanssa pitäisi välttää, mutta yhtymäkohtia löytyy paljon ja jostain syystä vankiloiden hyväksi, niissä jopa pedofiilit ja raiskaajat ulkoilevat 1h/vrk moniko vanhus saa tällaiseen mahdollisuuden? Vaikka jopa Etelä-Suomen  Aluehallintovirasto(14.11.2014) on ilmaissut käsityksenään, että eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätöksistä ilmenevä vanhuksen oikeus riittävään ulkoiluun ja liikuntaan ympäri vuoden koskee myös laitoshoidossa olevaa ja olettaisin että myös kotiinsa vangitulle vanhukselle tämä sama oikeus kuuluu, vaikka tästä huomautuksen saanut janakkalan kunta onkin jäädyttänyt koko kehoituksen ainakin kantelun laatinen omaiselta: http://jormatalikka.blogijanne.fi/2015/04/05/karsimys-ja-toivo/

Kuitenkin on myös retkiä ja hetkiä, joita eivät kunnan virkamiehet ja päättäjät, hyvistä yrityksistä huolimatta ole onnistuneet tuhoamaan, omainen tai vapaaehtoinen on voimavara, jonka oikea oivaltaminen on suuri voimavara meillä omainen ulkoilee saman kuin vangit 1h/vrk, käy siellä omassa kotona n.1xvko ja Ravintolassa ruokailemassa n.1xvko, näistä yli 11:ta vääryyden vuodesta hän on asunut kotona n.4vuotta ja kuntamme ei ole hyvittänyt sitä  mitenkään, ainoa että vanhustyönjohtaja kielsi hänen ulkoiluttamisensa talossa töissä olevilta 26.1-15 hoitokokouksessa, mutta hoitokokouksen antia punnitsee nyt saamani tiedon mukaan ainakin Avi ja eduskunnan oikeusasiamiehen kehoituksesta.

 Olen pahoillani, että joudun käyttämään omaa omaistani ja hänen huonoa kohteluaan esimerkkinä tässä jutussa, joka on laajempi ihmisoikeusloukkaus, mutta parempi kertoa omista faktoista, kuin kerätä ja niputtaa asioita juorujen perusteella, jokainen linkki on omakohtaista FAKTAA ja ainakaan meidän perheellä ei ole mitään hävettävää, tässä kamaluudessa!

 Pahoittelen myös vankila yhteyden käyttöä, valtaosa vangeista on jotain aivan muuta kuin mainitsemani vanki-ryhmät ja vankien TOVERI-KUNTA on tehnyt valtavan työ, että on saanut OIKEUDEN mm.ulkoiluun ja he ovat toki sen ansainneet, kuten opiskelu-oikeuden, tapaamisoikeudet jne..kaikkea hyvää heille.

Kun laitoksiin suljetut vanhuksetkin ovat heitteillä on meillä tässä selvitettävää, varsinkin jälkipolvet tulevat historiaa kirjoittaessaan kertomaan välinpitämättömästä ja ahneesta päättäjä-sukupolvesta, jolle ARVOKAS VANHUUS oli vain 300 miljoonan menoreikä: http://jormatalikka.blogijanne.fi/2015/04/01/jokaisella-ihmisella-pitaa-olla-ihmisarvo/

 

 

Linkit ja valokuvat: Allekirjoittanut

Jorma Talikka

 

Kommentointi on suljettu.

css.php