Antifasistit ja Skp muistivat Auschwitzin ja sisällissodan vuosipäivää!!!

Hämeenlinna/Janakkala

SKP:n Janakkalan ja Hämeenlinnan osastot sekä Antifasistit ovat muistaneet hautakäynnein Auschwitzin vapautuksen ja Suomen sisällissodan alkamisen vuosipäiviä.

– 99 vuotta sitten 27.1.1918 alkoi köyhyyteen ajettujen maanmiestemme ja -naistemme yritys saada itselleen oikeudenmukainen elämä, joka päättyi sotaan jossa kaatui noin 3500 valkoista ja noin 5500 punaista. Erillisiä, mutta sotaan liittyviä, väkivallantekoja oli tuhansia: punaiset surmasivat noin 1650 valkoista, kun taas valkoiset teloittivat noin 8380 punaista. Valkoisten vangeiksi joutui noin 80 000 ihmistä, joista kuoli noin 12 000.

Rasismi lisääntyy!

Puolueosastot ja antifa muistuttavat, että tänään päättyi 72 vuotta sitten Auschwitzin kauhun päivät.

– Natsien suorittama julma, raaka ja rikos ihmisyyttä vastaan tunnetaan yleisemmin nimellä holokausti. Natsit surmasivat lähes 6 miljoonaa juutalaista  sekä 4-5 miljoonaa ihmisryhmää mm. slaaveja, serbejä, tshekkejä, italialaisia, puolalaisia, ukrainalaisia, ranskalaisia, romaneja, kristittyjä, jehovan todistajia, kommunisteja, anarkisteja, sosialisteja, homoseksuaaleja ja vammaisia holokaustin, joukkomurhien ja sadististen tappojen kautta. 10-11 miljoonaa uhria ei sisällä sotarintamalla taisteluissa kaatuneita, vaan siviiliuhreja, jotka joutuivat kuolemaan natsien raa’an ideologisen terrorin tähden. Tämä ei saa toistua enään koskaan!Vasta rasismin tuhoaminen takaa vapauden!

Luokkaristiriidat ohitse?

 

vanajan kirkos hautaPuolueosastojen ja Antifan mukaan nyt uskotellaan että maailma on muuttunut humaanimmaksi, demokraattisemmaksi, lojaalimmaksi ja solidaarisemmaksi.

– Näin uskottelee koko porvarillinen maailma. Luokkaristiriitojen aika on ohitse. Tätä samaa roskaa porvareitten mediat ovat jyystäneet ja jyränneet jo vuosikymmenet toivossa, että edes osa köyhistä uskoisi asian todella olevan niin.

– Osa on mennyt lankaan ja heitä voimme nimittää ”kuolleiksi sieluiksi”, joilla taas tehdään kauppaa. Mutta taistelun on jatkuttava sillä oikeuden mukainen maailma on mahdollinen, vielä tulee se päivä kun vastakkain asettelua ei enää todella ole.

Lisää aiheesta:http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210666-luokkasodan-alusta-98-vuotta-ja-auschwitzin-kauhun-paivien-lopusta-71-vuotta

Jorma Talikka(Kuvat jaTeksti)

Kommentti artikkeliin “Antifasistit ja Skp muistivat Auschwitzin ja sisällissodan vuosipäivää!!!”
 1. Jorma Talikka sanoo:

  27.1.2017VAINOJENUHRIEN PÄIVÄNÄ!LUOKKASODAN ALUSTA 99 VUOTTA JA AUSCHWITZIN KAUHUN PÄIVIEN LOPUSTA 72 VUOTTA!

  Hämeenlinna/Janakkala

  SKP:n Janakkalan ja Hämeenlinnan osastot ovat muistaneet toverihauta käynnein Auschwitzin vapautuksen ja Suomen sisällissodan alkamisen vuosipäiviä hyvin kauan ja niin teemme tänä vuonnakin, vaikka taas äärioikeisto nostaakin päätään, muun oikeiston kumartaessa hiljaa hyväksyvästi, kun jälleen luokkaristiriidat kärjistyvät sietämättömiksi ja rasismia naamioidaan, outojen termien ja raukkamaisten tekojen taakse.

  – 99 vuotta sitten 27.1.1918 alkoi köyhyyteen ajettujen maanmiestemme ja -naistemme yritys saada itselleen oikeudenmukainen elämä, joka päättyi sotaan jossa kaatui noin 3500 valkoista ja noin 5500 punaista. Erillisiä, mutta sotaan liittyviä, väkivallantekoja oli tuhansia: punaiset surmasivat noin 1650 valkoista, kun taas valkoiset teloittivat noin 8380 punaista. Valkoisten vangeiksi joutui noin 80 000 ihmistä, joista kuoli noin 12 000.

  Rasismi nostaa päätään!

  Puolueosastoina muistutamme, että tänään päättyivät myös 72vuotta sitten Auschwitzin kauhun päivät.

  – Natsien suorittama julma, raaka ja rikos ihmisyyttä vastaan tunnetaan yleisemmin nimellä holokausti. Natsit surmasivat lähes 6 miljoonaa juutalaista sekä 4-5 miljoonaa ihmisryhmää mm. slaaveja, serbejä, tshekkejä, italialaisia, puolalaisia, ukrainalaisia, ranskalaisia, romaneja, kristittyjä, jehovan todistajia, kommunisteja, anarkisteja, sosialisteja, homoseksuaaleja ja vammaisia holokaustin, joukkomurhien ja sadististen tappojen kautta. 10-11 miljoonaa uhria ei sisällä sotarintamalla taisteluissa kaatuneita, vaan siviiliuhreja, jotka joutuivat kuolemaan natsien raa’an ideologisen terrorin tähden.

  Luokkaristiriidat ohitse?

  Nyt pykätään pakkolakeja, joilla taas on lähdetty riistämään kaikkein heikoimpien oikeuksia, samalla sanotaan että maailma on muuttunut humaanimmaksi, demokraattisemmaksi, lojaalimmaksi ja solidaarisemmaksi.

  – Näin uskottelee koko porvarillinen maailma. Luokkaristiriitojen aika on ohitse. Tätä samaa roskaa porvareitten mediat ovat jyystäneet ja jyränneet jo vuosikymmenet toivossa, että edes osa köyhistä uskoisi asian todella olevan niin.

  – Osa on mennyt lankaan ja heitä voimme nimittää ”kuolleiksi sieluiksi”, joilla taas tehdään kauppaa. Mutta taistelun on jatkuttava sillä oikeuden mukainen maailma on mahdollinen, vielä tulee se päivä kun vastakkain asettelua ei enää todella ole. Toivomme sen päivän tulevan mahdollisimman pian!

  Tervetuloa kanssamme muistamaan luokkajaon ja fasismin uhreja, ihmisyyden puolesta vainoja vastaan:http://hameensanomat.menoinfo.fi/hameenlinna/tapahtumat/kanta-hameen-kommunistien-kunniakaynnit-toverihaudoille/669327

  Jorma Talikka.(Kuvat ja Teksti)

css.php