RAUHALLISTA JOULUA JA PAREMPAA UUTTA VUOTTA 2017!

RAUHALLISTA JOULUA JA PAREMPAA UUTTA VUOTTA 2017!

Mm: Näin kertoo Raamattu: 3. Moos. 19: 32 eli 3. Mooseksen kirja, jae 32 = ”Nouse harmaapään edessä, anna arvo vanhukselle ja pelkää ja kunnioita Jumalaasi. Minä olen Herra.”

Paikallinen vanhainkoti, on helppo säästökohde niin Janakkalan kunnalle kuin seurakunnallekkin, jotka molemmat valitettavasti ovat myös koston välikappaleita, kunnan epäsuosioon joutuminen lyö varjonsa kadun toisella puolella sijaitsevaan seurakunta-taloonkin, jossa toimitaan ainakin yksilöiden kohdalla saman säännön mukaan kuin kunnantalollakin, jossa Tuomas-messujakin seurakunnassa järjestävät tahot ja kirkkovaltuuston tai ”lautakuntaan” kuuluvat kunnanvaltuutetut hallitsevat saman ja ilmeisesti sen ainoan virren jonka osaavat, eli perushoidot ovat kunnossa ja mitään hoitovirheitä ei ole koskaan tehty, rahaa ei ole ja mitään päätöstä ei tarvitse kunnioittaa, puhumattakaan käytöstavoista.

Seurakunta ei järjestä näille vanhainkodin asukkaille edes jouluna hartautta tai puhumattakaan että veisivät joulukirkkoon, myöskään seurakunnan vaihdokseen toisen kunnan alueelle ei anneta mahdollisuutta, vaan kirkon oma byrokratia estää sen joten asukkaat maksavat tyhjästä kymmenykset, jotta byrokratian rattaat saadaan seurakunnassa pyörimään. Eli kirkonkin suhde vanhuksiin tuntuu olevan lähinnä heistä hyötyminen.Pieni toivon kipinä on löytynyt ja janakkalan rovastikuntaa ollaan lähiaikoina siirtämässä Hämeenlinnan alaisuuteen ja mahdollisesti jos omainen vielä vuoden jaksaa hän pääsisi Hämeenlinnan seurakuntaan, jota hän itse hartaasti haluaa!

Jännä on myös nähdä se lahja jonka kunta ja seurakunta tulevat tänä vuonna antamaan vanhuksille, meille hyvinvointiyhteiskunnan rakentaneille laitoksen vanhuksille (esim:2014 lahja oli karamelli ja pipari), nämä ihmiset eivät päässeet joulusaunaan tai edes joulupukki ei vieraillut, kertoo siitä kuinka paljon meille hyvinvointivaltion rakentaneita ihmisiä, tässä kunnassa ja seurakunnassa kunnioitetaan!!!

Näin toimii Janakkalan kunta, paikallisen seurakunnan antaessa hiljaisen hyväksynnän kamaluuksille ja erikoisinta, kun Jeesuksen syntymäpäivä on tänäkin jouluna heikoimpien ristiin naulitsemista!Päättäjien verhoutuessa ”Joulu rauhan sanoman taakse.”

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153019781254754.1073741848.831014753&type=1&l=479b5cb7b2

https://www.facebook.com/jormajoppe.talikka/videos/10152942342449754/?pnref=story

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187073-ystavyytta-jokaiselle-paivalle

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188874-petos

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189604-elinkautinen

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195824-huutolaisyhteiskunnan-paluu

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207795-rakasta-lahimmaistasi

http://jormatalikka.blogijanne.fi/

Kaltoin kohtelu ei kuulu ihmisyyteen!(Suvanto ry)
http://www.suvantory.fi/ikaihmisten-kaltoinkohtelu/

Arvokas vanhuus kuuluu kaikille!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1672

Kun avi näytti mallia!
http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212198-avi-teki-historiaa-vanhusta-saa-pahoinpidella

Hyvää Joulua ja Parempaa Uutta vuotta 2017! Kaikille säädystä, iästä, ammatista, ihonväristä, ulkonäöstä, sukupuolesta riippumatta, kaikille kuuluu ihmisarvo, tänä aikana kun kaikki mitataan tämän ajan jumalan RAHAN ehdoilla!

Jorma Talikka (Kuvat ja Teksti)

Jätä kommentti

Sinun tulee olla kirjautunut jättääksesi kommentin.

css.php