PUHE 27.1.2019 VAINOJEN UHRIEN MUISTOPÄIVÄNÄ

LUOKKASODAN ALUSTA 101 VUOTTA, AUSCHWITZIN KAUHUN PÄIVIEN LOPUSTA 74 VUOTTA ja LENINGRADIN PIIRITYKSESTÄ 75 VUOTTA!

Hämeenlinna/Janakkala

SKP:n Janakkalan ja Hämeenlinnan osastot ovat muistaneet toverihauta käynnein Auschwitzin vapautuksen, Leningradin piirityksen päättymisen ja Suomen sisällissodan alkamisen vuosipäiviä hyvin kauan ja niin teemme tänä vuonnakin, vaikka taas äärioikeisto nostaakin päätään, muun oikeiston kumartaessa hiljaa hyväksyvästi, kun jälleen luokkaristiriidat kärjistyvät sietämättömiksi ja rasismia naamioidaan, outojen termien ja raukkamaisten tekojen taakse.

101 vuotta sitten 27.1.1918 alkoi köyhyyteen ajettujen maanmiestemme ja -naistemme yritys saada itselleen oikeudenmukainen elämä, joka päättyi sotaan jossa kaatui noin 3500 valkoista ja noin 5500 punaista. Erillisiä, mutta sotaan liittyviä, väkivallantekoja oli tuhansia: punaiset surmasivat noin 1650 valkoista, kun taas valkoiset teloittivat noin 8380 punaista. Valkoisten vangeiksi joutui noin 80 000 ihmistä, joista kuoli noin 12 000.

Rasismi nostaa päätään!

Puolueosastoina muistutamme, että tänään päättyivät myös 74vuotta sitten Auschwitzin kauhun päivät ja Leningradin piiritys 75vuotta sitten.

– Natsien suorittama julma, raaka ja rikos ihmisyyttä vastaan tunnetaan yleisemmin nimellä holokausti. Natsit surmasivat lähes 6 miljoonaa juutalaista sekä 4-5 miljoonaa ihmisryhmää mm. slaaveja, serbejä, tshekkejä, italialaisia, puolalaisia, ukrainalaisia, ranskalaisia, romaneja, kristittyjä, jehovan todistajia, kommunisteja, anarkisteja, sosialisteja, homoseksuaaleja ja vammaisia holokaustin, joukkomurhien ja sadististen tappojen kautta. 10-11 miljoonaa uhria ei sisällä sotarintamalla taisteluissa kaatuneita, vaan siviiliuhreja, jotka joutuivat kuolemaan natsien raa’an ideologisen terrorin tähden.

Natsi – Saksan Leningradin piirityksessä kuoli  n. 641 000 ihmistä, noin puoli miljoonaa piirityksen uhria on  haudattu Leningradissa olevalle Piskarjovin hautausmaalle.

Luokkaristiriidat ohitse?

Nyt pykätään pakkolakeja, joilla taas on lähdetty riistämään kaikkein heikoimpien oikeuksia, samalla sanotaan että maailma on muuttunut humaanimmaksi, demokraattisemmaksi, lojaalimmaksi ja solidaarisemmaksi.

– Näin uskottelee koko porvarillinen maailma. Luokkaristiriitojen aika on ohitse. Tätä samaa roskaa porvareitten mediat ovat jyystäneet ja jyränneet jo vuosikymmenet toivossa, että edes osa köyhistä uskoisi asian todella olevan niin.

– Osa on mennyt lankaan ja heitä voimme nimittää ”kuolleiksi sieluiksi”, joilla taas tehdään kauppaa. Mutta taistelun on jatkuttava sillä oikeuden mukainen maailma on mahdollinen, vielä tulee se päivä kun vastakkain asettelua ei enää todella ole. Toivomme sen päivän tulevan mahdollisimman pian! Tämä ei ole vihapuhetta vaan yhteinen tavoitteemme olkoon maailman rauha.

On nyt aika muistaa luokkajaon ja fasismin uhreja, ihmisyyden puolesta sotaa ja vainoja vastaan.

Skp:n Janakkalan osasto Ry:n ja Skp:n Hämeenlinnan seudun osasto Ry:n plsta:Jorma Talikka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jätä kommentti

Sinun tulee olla kirjautunut jättääksesi kommentin.

css.php