Skp:n Janakkalan osasto Ry 45 vuotta, eikä suotta!!!

SKP:n Janakkalan osasto ry. on toiminut yhtäjaksoisesti 45vuotta 3.10.2019. Osaston perustamisvuosipäivä oli 3.10.1974.

Osaston lipun on voinut nähdä, mm: Lokakuun vallankumousjuhlilla Pietarissa sekä Helsingin, Tampereen, Lahden, Hämeenlinnan, Riihimäen tai Janakkalankin vappumarsseilla. Kanta-Hämeen kommunistien vapun viettoon on kuulunut myös jo perinteeksi muodostunut ”pitkä vappumarssi”, jossa käydään kunniakäynnillä kaikilla Kanta-Hämeen vakaumuksensa puolesta kaatuneiden toverien haudoilla.

Toreilla Kanta-Hämeessä – kuvassa Turengissa torilla – osaston tovereita on myös voinut nähdä usein esimerkiksi myymässä tai jakamassa Tiedonantajaa, Työn Valtaa, Kansan Ääntä tai myös Työkansan Sanomia. Yhteistyötä tehdään siis myös muiden kommunististen puoluiden kuten Suomen Työväenpuolueen, Kommunistien liiton ja KTP:n kanssa. Pienellä paikkakunnalla vaihtoehdon rakentaminen ja tarjoaminen vaatii kaikkien edistyksellisten voimien yhteistyötä ja  yhteyksiä onkin pidetty myös Vasemmistoliittoon, anarkisteihin ja vihreisiin.

Osasto on tehnyt aktiivisesti työtä heikko-osaisten aseman vahvistamiseksi. Osaston jäsenet olivat mukana mm. vaatimassa kanteluiden kautta Janakkalan vanhainkotiin puolet lisää henkilökuntaa. Osaston toverit osallistuivat myös nimien keruuseen (1400nimeä), jotta Janakkalaan saataisiin vanhuksille ulkoiluttaja. Tämä hanke osittain toteutuikin, mutta kuitenkin vanhustenviikon kynnyksella 1.10.2014 kuntamme päättäjät lakkauttivat viran. SKP:n Janakkalan osasto on siis ollut yli 40 vuotta ”piikkinä” Janakkalan päättäjien lihassa ja taistelu heikko-osaisten puolesta jatkuu edelleen. Emme ole viharyhmä vaan heikko-osaisten tulkki, jolla on aina vaalit ja koko ajan vappu.

Eduskuntavaaleissa osastolla on ollut ehdokas kolme kertaa. Omalla listalla on myös osallistuttu Janakkalassa kuntavaaleihin kolme kertaa. Janakkalan osaston edustaja on varavaltuutettuna Janakkalan kunnanvaltuustossa ja osastolla on kaksi edustajaa SKP:n keskuskomiteassa. 

Jorma Talikka (Pj) Skp:n Janakkalan osasto Ry

Turengin torilla Janakkalassa myymässä ”aatetta” v.1997
Vappu kunniakäynti Towerihaudalla.
Leningradissa / Pietarissa paikallisten Towereiden tukena!

Kommentointi on suljettu.

css.php