REHELLISYYS JANAKKALAN PERII?

Rehellisyys Janakkalan perii?

(Lähetetty Hämeen-Sanomiin ja Kaupunkiuutisiin 15.2.2021)

Kuntavaalit tulevat oletko valmis? Liikkeellä on taas kolmen konstin timpermannia kaikilla erinomaisilla mausteilla, äänestäjien kuluttajansuoja on umpeutumassa kun nyt on edessä taas neljän vuoden valtuuston valtakirjojen uusiminen ,äänestäjä anna äänesi, mutta koita muistaa mitä puolueet ja ehdokkaat lupasivat neljä vuotta sitten ja äänestä heitä joilla on ollut ”aina vaalit ja koko ajan vappu”.

Sillä uskallan väittää, että valtaosalla eivät ole viime vaalien lupaukset nyt vaalikauden saapuessa kalkkiviivoille menneet aivan kohdalleen, mutta ei anneta väärää todistusta lähimmäisestä toki korona on vaikuttanut myös kuntapolitiikkaan, myöskin kannattaa arvioida lautakuntapaikkojen salkkuja kantaneiden pätevyys sillä niistä on joissakin puolueissa melkoinen kädenvääntö jossa ei enää annetut äänet mitään paina, vaan hiukan yksinkertaistaen tyyliin politiikka on joukkuepeliä jossa taklataan myös oman joukkueen pelaajia, sikäli tämä poikkeaa muista joukkuepeleistä valtavasti, näin ei saisi olla.

Edellä mainitun kaltaiseen ei Janakkalassa ole enää varaa, jokainen tietää talouden tilanteen, myöskään kunnan taajamista varsinkin Turengille on aikuisten oikeasti alettava tehdä jotain nyt on noustava ylös niistä syvään kaivetuista ”juoksuhaudoista” ja käärittävä hihat on aika uusien sukupolvien astua neuvottelupöytiin ja tehdä paikkakunnalle kunnollinen keskusta, ympäristö kertoo paljon myös kunnan sisäisestä olotilasta jos tänne on tarkoitus lisää asukkaita saada.

Tällä kunnalla on vaikka mihin mahdollisuus, on moottoritie lähellä johon saataneen vihdoinkin myös Turengin kohdalle pikavuoro pysäkki ja parkkitiloja moottoritien varteen, rautatie halkoo koko kunnan keskeltä läpi ja Turengista on suhteellisen hyvät junayhteydet pohjoiseen ja etelään yritetään pitää niistä myös kiinni, käyttäkää näitä palveluja se on varmin tae niiden säilymiseen. Löytyy Puuhamaata, Kalpalinnaa ja mielin määrin kaunista maaseutua näistä kelpaa tehdä kaikille se ”Hyvän olon Janakkala”.

Jorma Talikka, Janakkala

Jätä kommentti

Sinun tulee olla kirjautunut jättääksesi kommentin.

css.php